– Gir større frihet

Magnus Svendsen (29) og​ Jon Roald Johnsen (30) studerer BIM-teknikk.

Med fagbrev som blikkenslager og 11 års fartstid i arbeidslivet, valgte Magnus Svendsen å ta ett års videre­utdanning. Han studerer til BIM-tekniker sammen med Jon Roald Johnsen fra Kristiansand. Målet er å stå friere og få flere muligheter i arbeidslivet etterpå. Begge for­teller at det er mye å lære av hverandre og gjennom prosjektarbeidet. Studentene er engasjerte, og prosjektløsningene er lagt tett opptil hvordan det fungerer i næringslivet.

BIM-I tar imot søkere med fagbrev innen elektro og VVS. Det betyr at man kan søke på BIM-I som elektriker, rørlegger, VVS-montør eller lignende. Studentene på BIM-I lærer å modellere tekniske installasjoner i et bygg samt å kvalitetssikre de digitale modellene. Det er i markedet særlig stor etterspørsel etter BIM-teknikere fra BIM-I.