– Vil jobbe med barn

Lisa Maria Antonsen (32) og Terese Bjønnes (30) er studenter på barsel og barnepleie.

Terese Bjønnes fra Fredrikstad var utdannet hjelpepleier i 2000 og jobbet på lungemedisinsk avdeling ved Fredrikstad sykehus fram til hun begynte på fagskolen. Lisa Marie Antonsen fra Sarpsborg jobbet i hjemmesykepleien i Fredrikstad i 11 år. De to ble utplassert ved Ullevål sykehus under andre året på barselog barnepleiestudiet.

Begge to ønsker å jobbe videre med barn, og er glade for at de valgte en videreutdanning som åpner nye karrieremuligheter.

– Jeg har lyst til å jobbe med barn, gjerne små barn og på et sykehus. Det kunne jeg ikke uten videreutdanning, og da jeg så at fagskolen hadde dette, måtte jeg bare prøve. Det har vært et lærerikt og bra studie­opplegg som har passet meg veldig fint, forteller Lisa Maria Antonsen.