Helse og omsorg

De helsefaglige studiene spenner fra tverrfaglig miljøarbeid til administrasjon. Her har du muligheten til å bygge videre på praksis og tidligere kurs og skoler. Alle studieretningene kombinerer teori og praksis.

FHH07D
Nettbasert

Utdanningen skal gi studentene kompetanse til å utføre målrettet pleie og omsorg til barsel­kvinner, fødende, friske nyfødte, syke barn og deres pårørende.

Fagskolen i Østfold
FHH50D
Deltid

Å arbeide med personer med demens og alderspsykiatri innebærer å ivareta deres helhetlige situasjon. Studiet gir kompetanse til å møte den enkelte bruker der han eller hun er, på bakgrunn av innsikt i den enkeltes livsfortelling og sykdomshistorie.

FHH12D/N
Nettbasert

Studentene skal lære å forstå hva det innebærer å være gammel og hvordan man skal kartlegge og forebygge sykdommer og skader i alderdommen. Utdanningen vektlegger også hvordan helsetjenesten til eldre er organisert og hvilke lover og forskrifter som gjelder.

Fagskolen Oslo Akershus
Fagskolen i Vestfold
FHH03D
Deltid

Utdanningen skal gi studentene god kompetanse innen administrative oppgaver og i utvidet bruk av informasjons- og kommunikasjons­teknologi (IKT).

Disse skolene tilbyr studiet:
FHH53D/N (med forbehold om Nokut-godkjenning)
Nettbasert

Målgruppen for studiet Hverdagsmestring er helsearbeidere som jobber med utviklingshemmede, eller som ønsker å jobbe innen dette fagfeltet. Studiet vil tilbys som nytt fagskolestudium når godkjenning fra Nokut foreligger.

Fagskolen Oslo Akershus
FHH05D/N
Nettbasert

Utdanningen vektlegger hvordan en kreftdiagnose kan virke på pasient og familie; fysisk, psykisk, sosialt og åndelig/eksistensielt. Gjennom studiet får studentene kunnskap om og ferdigheter til å benytte ulike faginstanser, hjelpe­apparat og andre yrkesgrupper innen kreftomsorg og lindrende pleie.

FHH13D
Deltid
Studiet legger vekt på kunnskap om kols, hjerte- og karlidelser, diabetes og sykelig overvekt. Utdanningen er tverrfaglig og rettet mot arbeidstakere med forskjellig faglig bakgrunn innen helse- og sosialfagene.
FHH55N
Nettbasert

Utdanningen vil bidra til å dekke en mangel på formell kompetanse innen området logistikk og service i helsevesenet.  For å kunne optimalisere konseptet trenger alle medarbeidere som arbeider med logistikk og service i helsetjenesten å videreutvikle teoretisk og praktisk kunnskap, noe som vil bidra til gode helsetjenester innenfor dette fagområdet. Medarbeidere med formell kompetanse i logistikk og service er og vil være kritisk viktig dersom helsevesenet skal kunne effektivisere det daglige arbeidet.

FHH54N
Nettbasert
​Studiet legges til rette slik at studentene tilegner seg kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse som kvalifiserer til å utøve målrettet miljøarbeid knyttet til mennesker med utviklingshemning.
FHH14/D
Deltid

Etter endt utdanning vil studenten ha økt sin kompetanse innen forebygging, behandling og rehabilitering av mennesker med psykiske problemer og ruslidelser. Dette vil skje ved bevisstgjøring om gjeldende lovverk, betydningen av tverrfaglig samarbeid og utvikling av samhandlingskompetanse. Studenten har utviklet økt trygghet i å ta initiativ til, organisere og iverksette tiltak sammen med brukere, på­rørende, andre etater og institusjoner m.m.

FHH04D/N
Nettbasert

Utdanningen skal gi studentene kompetanse i rehabilitering både på individnivå og systemnivå. Sentralt står også brukermedvirkning, kunnskap om hvordan brukere kan få større innflytelse på sin egen rehabiliteringsprosess. Studentene undervises i gjeldende lover og forskrifter og skal kjenne til forskjeller mellom forvaltningsnivåene.

FHH52D
Deltid

Sterilforsyning omfatter dekontaminering, sterilisering og lagerføring av tilhørende utstyr, og dette er viktige ledd i infeksjons­forebyggende arbeid og pasientsikkerhet.

FHH09/D
Deltid
Utdanningen er spesielt til­passet spesialisttjenesten og kommunehelsetjenestens miljøarbeid for alvorlig psykisk syke med rusproblemer. Etter endt utdanning vil studenten ha tilegnet seg god kunnskap i felles kunnskapsgrunnlag, referanseramme, verdier og lovverk for helse- og oppvekstfagene. Studenten vil også lære å legge til rette for ivaretakende og effektiv kommunikasjon basert på pasientenes behov.