– En utdanning som kan gi meg en bedre jobb

– Jeg valgte fagskole fordi jeg jeg ønsket mer utdanning og fordi jeg kanskje kan stige i gradene etter hvert. Jeg ville lære mer og har beveget meg fra prosess til mekatronikk.

Navn: Ingvild Bjørkestøl

  • Alder: 22
  • Jobb: Laboranttekniker, ansatt hos Saint-Gobain Ceramic Materials AS, Lillesand
  • Studerte: Mekatronikk (heltid), Fagskolen Tinius Olsen (Kongsberg)

- Jeg tok teknisk allmennfag og studiespesialisering på videregående skole. I 2010 ble jeg lærling hos Saint-Gobain, og jeg har fagbrev som prosessoperatør. I 2014 begynte jeg på mekatronikk-linjen ved Fagskolen Tinius Olsen. Studiestedet ble Tinius Olsen fordi jeg hadde hørt mye godt om skolen og fordi den delte lokaler med Høgskolen i Buskerud.

 Jeg var studentrådsleder på fagskolen og deltok mye i frivillige aktiviteter. På et møte traff jeg en direktør fra USA som hadde donert maskiner til skolen. Etter en lang samtale fikk jeg tilbud om å bli trainee på bedriften han ledet, Tinius Olsen Company i Pennsylvania. Der var jeg i tre måneder høsten 2016 og fikk jobbe som teknisk tegner.

Jeg har lært enormt mye på fagskolen, både faglig og på andre måter, studiet tilfredsstilte absolutt mine forventninger. Undervisningen er rettet ut mot praksis, mot det som skjer i bedriftene. Jeg lærte også sinnssykt mye av oppholdet i USA, og målet mitt nå er å bli teknisk tegner og jobbe slik jeg fikk anledning til der borte. 

Kurskode
FTT06H/N
Heltid
Nettbasert

Moderne produktutvikling og produksjonsteknikk trenger fagfolk som jobber tverrfaglig for å løse komplekse arbeidsoppgaver. Mekatronikk kombinerer mekanikk, elektronikk og datateknikk og rekrutterer fra både elektro-, automasjons- og maskinfagene.

Disse skolene tilbyr studiet: 
Fagskolen Tinius Olsen
Heltid
Nettbasert
Publisert: 29.03.17, Kl. 06:24 / Av: Lars-Ludvig Røed