Studiet gir også kunnskap i landbruksøkonomisk driftsledelse og strategiske vurderinger på foretaksnivå. Studiet gir kunnskap for den enkelte bonde og andre som vil produsere økologisk mat, og for den som ønsker kompetanse for praktisk rådgiving.
Studiet retter seg mot bønder/kommende bønder som har eller ønsker å legge om til økologisk drift, ansatte i rådgivingsapparatet og forvaltning innen landbruket, faglærere og fagarbeidere. Studieplanen er utviklet i samarbeid med næringa, og skolene samarbeider med aktuelle miljøer innenfor økologisk landbruk i gjennomføring av studiet.
Opptakskrav
Ett av disse kravene må oppfylles:
1. Fullført og bestått videregående opplæring innenfor naturbruk, programområdene landbruk, gartnerinæring, anleggsgartnerfaget, hestefaget, naturbruk og reindrift.
2. Fem års praksis relevant yrkeserfaring og/eller annen skolegang.
Les mer på skolenes hjemmesider.
Oppbygging og arbeidsformer
Samlingene vil inneholde forelesninger, oppgaveløsning, presentasjoner, gruppearbeid og tverrfaglig prosjektarbeid. I tillegg kommer noe nettbasert undervisning og veiledning. Det legges opp til 22 samlinger over én til tre dager, sju samlinger på Sogn jord- og hagebruksskule og femten samlinger på Hvam videregående skole.
Studiet består av tre hovedemner i tillegg til hovedprosjektet:
1. Driftsledelse og økonomi
2. Jord- og plantekultur
3. Husdyrproduksjon
4. Hovedprosjekt
Fullstendig studieplan kan hentes på www.hvam.vgs.no eller www.fagskolen-innlandet.no
Kompetanse og jobbmuligheter
Etter fullført og bestått studium oppnås tittelen «Agrotekniker økologisk landbruk». Kompetansen kan brukes på egen gård, i rådgivningsapparatet for landbruket eller som fagarbeider i landbruket. Studiet gir sammen med praktisk pedagogisk utdanning (PPU) mulighet for å jobbe som faglærer på videregående skole.
Studiested
Studiet gjennomføres i samarbeid med Hvam videregående skole og Sogn Jord- og Hagebruksskule.