Fagskolen i Viken

Hos oss finner du studier innen alle fagretninger – tekniske fag, helse, oppvekst, reiseliv og ledelse. Vi utvikler studietilbud i nært samarbeid med lokalt næringsliv og kan tilby våre studenter etterspurt kompetanse og spennende læringsmiljø i våre moderne lokaler i Viken Fylkeskommune.

Fagskolen i Viken har over 1600 studenter på våre syv studiesteder i Viken Fylkeskommune. Vi har lang erfaring med å drive fagskole og vår visjon er å skape ettertraktet høyere yrkesfaglig kompetanse for fagarbeidere.

Norges største offentlige fagskole med åtte studiesteder

I 2020 ble Fagskolen i Viken etablert fra sammenslåing av tidligere Fagskolen i Østfold, Fagskolen Tinius Olsen og studielinjer fra Akershus (Fagskolen i Oslo og Akershus).

Fagskolen har lange tradisjoner med å tilby etter- og videreutdanning til fagarbeidere med lokale tilpasninger. Tradisjonen fortsetter ved våre åtte studiesteder i Viken fylkeskommune, disse er; Kongsberg, Fredrikstad, Vestby, Rud, Strømmen, BjørkelangenGeilo og Indre Østfold.

I Kongsberg er fagskolen kjent for å være et attraktivt lærested med moderne utstyr, dyktige lærere og et godt studentmiljø på Krona, Kongsbergs nye kunnskaps- og kulturpark. Lokalene er samlokalisert med Universitetet i Sørøst-Norge. I nærmiljøet finnes noen av verdens fremste teknologibedrifter som også er samarbeidsaktører.

Studiested Fredrikstad ligger sentralt blant spennende kunnskapsbedrifter på Værste-området i sentrum av byen, samlokalisert med Høgskolen i Østfold. Fredrikstad er Norges 6. største by med over 80 000 innbyggere. Byen har et rikt kultur- og idrettsliv, mange utesteder og hyggelige caféer både langs bryggepromenaden og i Gamlebyen, som er en av Europas eldste festningsbyer.

I Vestby kan man studere til BIM-tekniker og i Geilo har vi spennende reiselivsutdanninger. Studiestedene ved Indre Østfold, Rud, Strømmen og Bjørkelangen har vi et bredt utvalg av helse- og oppvekstutdanninger.

Hvilket fagområde passer deg?

Bygg, anlegg, KEM og FDV

Informasjonsmodellering (BIM)